top of page
8aa007eb-9c77-48ea-8f6d-1c34f1acc9ff.jpg

 Conacul NUCU

Acum câțiva ani am început restaurarea unui vechi conac, pe care noi l-am numit, simplu, Nucu.

 

Construită în 1912, este una dintre puținele crame boierești care s-au păstrat în regiunea Urlațiului și care se află în proces de revitalizare.

 

Aici vom organiza în curând evenimente de marcă, vom aduna împreună comunitatea prin activități incluzive și vom atrage turiști în zonă, punând în valoare tradițiile, produsele și patrimoniul local.

 

 

 

Ce vom face?

Suntem Simona și Mircea Crisbășanu și am înființat Centrul Cultural & Comunitar Nucu pentru a dezvolta viața culturală cu valori autentice în orașul Urlați, județul Prahova.

Conacul Nucu a răzbit de-a lungul a mai bine de un secol și acum a sosit momentul să fie prețuit și pus în valoare. Pe vremuri boierii se întâlneau aici nu doar să producă vin bun, ci și să discute chestiunile importante ale vremurilor, sau pur și simplu să se destindă alături de familie și de prieteni. În locul degradării odată cu trecerea timpului, am ales să salvăm o casă frumoasă de la abandon și să îi scriem noi pagini de istorie.

 

Nucu reînvie și va primi în curtea sa comunitatea, precum și vizitatori dornici să descopere tradițiile, produsele și patrimoniul din jur.

  • Instagram
  • Facebook

Contact

Strada Orzoaia de Jos nr 30, Urlati - Prahova

0746 110 033

logo conac nucu.png

Mulțumim pentur mesaj

bottom of page